przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Królewska sałatka z jabłkami i orzechami

Poziom: b. łatwy
Porcji: dużo
Głosów: 6
Ocena: 4.33
Składniki:
- 6 ziemniaków
- 3 jajka
- 2 jabłka
- 4 łyżki soku z cytryny
- 5 orzechów włoskich
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- kilka gałązek koperku
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Ziemniaki dokładnie umyć, wrzucić do osolonego wrzątku, gotować ok. 20 min. Odcedzić i ostudzić. Ziemniaki obrać, pokroić w grubą kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Obrać ze skorupek, pokroić w ćwiartki. Orzechy wyłuskać z łupinek, rumienić 1 - 2 min. na rozgrzanej, suchej patelni. Jabłka obrać, przekroić na pół, wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w kostkę, skropić łyżką soku z cytryny. Jogurt, majonez i resztę soku z cytryny wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Koperek umyć, posiekać. Ziemniaki, orzechy, jabłka i jajka włożyć do salaterki, delikatnie wymieszać. Polać sosem i posypać koperkiem.
Przepis czytano już 8695 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin