przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Królik w potrawce

Poziom: średni
Głosów: 12
Ocena: 3.17
Składniki:
1 kg królika,
10 dag tłuszczu,
1 szklanka białego wytrawnego wina (lub zastępczo tyleż wody z octem winnym),
1 łyżka mąki,
10-15 dag pieczarek,
2 cebule,
1 płaska łyżka przyprawy węgierskiej lub włoskiej;
sól i pieprz do smaku

Opis przygotowania:
W szybkowarze rozgrzać część tłuszczu, obrumienić na nim pokrojonego na porcje królika oraz cebulę. Wsypać mąkę, wymieszać i wlać wino. Wsypać przyprawę, posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W tym czasie na reszcie tłuszczu smażyć oddzielnie pokrojone na plasterki pieczarki. Dodać je do królika po otwarciu szybkowaru. Uwaga. Zamiast przyprawy włoskiej można użyć pęczek włoszczyzny bez kapusty. Oczyszcza się ją, kroi i dodaje w tym momencie co i przyprawę.
Sposób przygotowania:  Szybkowar
Przepis czytano już 30820 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin