Krupnik korzenny | 
	 | 
		Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 1.00  Składniki: - 30 dkg miodu 
- 0.5 l spirytusu 
- 0.25 l wody 
- 0.25 laski wanilii 
- szczypta cynamonu 
- 3 goździki 
- 0.25 gałki muszkatołowej 
- ziele angielskie 
- skórka pomarańczowa
 
  | 
	Opis przygotowania: Miód z korzeniami zarumienić w rondlu, wlać wodę i zagotować. Dodać spirytus i wymieszać (nie gotować). Następnie przelać do dużej butelki, zakorkować i odstawić na 24 h. Gotowy krupnik przecedzić, podgrzać i podawać w małych filiżankach do kawy. | 
	 | 
		 | 
		| Przepis czytano już 6410 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |