przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Kukurydza kalifornijska

Poziom: łatwy
Czas: 60 min.
Głosów: 1
Ocena: 3.00
Składniki:
8 kolb kukurydzy cukrowej
2 łyżki masła
2 pomarańcze
1/2 szkl. śmietanki
50 g rodzynek
sól, cukier

Opis przygotowania:
Kukurydzę zalać wrzącą wodą z dodatkiem cukru i soli, gotować ok. 45 min. pod przykryciem. Odcedzić i wyłuskać ziarna. Pomarańcze sparzyć, obrać, pokroić w kostkę, połączyć z kukurydzą, śmietaną, opłukanymi rodzynkami i masłem. Chwilę poddusić i doprawić.
Region:  Kuchnia amerykańska
Przepis czytano już 5761 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin