| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Kulki wątrobiane |  
	 |  
		Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: - 50 dag wątróbek drobiowych 
- 4 cebule 
- 2,5 łyżki masła 
- 3 jajka 
- pieprz 
- sól 
- pęczek szczypiorku
 
  |  
	Opis przygotowania: Dwa jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek. 
Cebule obrać, posiekać, zeszklić na maśle, zdjąć z patelni. 
Na tym samym tłuszczu lekko podsmażyć wątróbki, aby w środku pozostały niedopieczone. 
Zemleć cebule, jaka na twardo i przestudzoną wątróbkę. 
Dodać surowe jajko, dokładnie wymieszać, ponownie podsmażyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 
Z przestudzonej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą dokładnie obtoczyć w posiekanym szczypiorku. 
Gotowe układać na półmisku  i podawać z ryżem lub ziemniakami  z dodatkiem  surówki z kwaszonej kapusty z jabłkiem  i marchewką, przyrządzoną na ostro. |  
	 |  
	Opis / Uwagi: Aby wątróbka drobiowa była soczysta i nie stwardniała podczas smażenia, należy ją solić dopiero po zdjęciu z ognia.
Żeby nie płakać przy krojeniu cebuli należy używać wilgotnej deski i wilgotnego noża.
Przepis z kalendarza ściennego |  
		 |  	 |  
	| Przepis został dodany przez:  termar |  	| Przepis czytano już 5110 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
  
  
		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |