Kurczak marynowany w miodzie i imbirze | 
	 | 
		Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 5.00  Składniki: -  1 nieduży kurczak 
 
marynata: 
- 1/2 szklanki sosu sojowego 
- 1/4 szklanki miodu 
- 1 duży ząbek czosnku 
- 1/2 łyżeczki imbiru 
- sól
 
  | 
	Opis przygotowania: Kurczaka po umyciu kroimy na ćwiartki i układamy w emaliowanym naczyniu. 
Marynata:   czosnek siekamy,i wszystkie składniki marynaty mieszamy. 
Polewamy nią mięso kurczaka i odstawiamy na 8 godzin do lodówki.. 
Po tym czasie wyjmujemy porcje kurczaka, osuszamy je na papierowej serwetce i układamy na gorącym ruszcie (może być grill ogrodowy, lub kuchenny elektryczny). Marynatę zachowujemy. 
Pieczemy 20 - 30 minut często przewracając kawałki kurczaka i smarując po każdym obróceniu marynatą. 
Podawać możemy z gorącymi grzankami natartymi masłem czosnkowym (przepis na masło jest w moich przepisach). | 
	 | 
		 | 
	| Przepis został dodany przez:  termar | 
	| Przepis czytano już 8015 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |