przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Kurczak po grecku

Poziom: średni
Głosów: 4
Ocena: 4.00
Składniki:
- 3 piersi z kurczaka
- 1/2 szkl. jogurtu naturalnego
- 1/4 szkl. posiekanej świeżej bazylii
- łyżeczka mąki kukurydzianej
- pół szkl. grzanek
- 1 szkl. startego
- żółtego sera - najlepiej typu parmezan
- sól
- pieprz do smaku

Opis przygotowania:
Piersi ułożyć w płaskim naczyniu do zapiekania. Lekko osolić. W oddzielnym naczyniu zmieszać jogurt z odrobiną pieprzu, soli i bazylią. Dodać mąkę kukurydzianą i wszystko dokładnie wymieszać. Polać piersi mieszaniną jogurtową, posypać grzankami. Całość oprószyć tartym serem. Zapiekać w piekarniku w temp. 200°C przez 30 min., tak aby mięso było zarumienione.
Region:  Kuchnia grecka
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 11005 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin