Kurczak z rożna | 
	 | 
		Poziom: łatwy Głosów: 31 Ocena: 3.75  Składniki: - ok. 1.2 kg kurczaka 
- łyżeczka soli 
- 4 łyżki kwaśnej śmietany 
- łyżka mąki 
- 2 łyżki oleju
 
  | 
	Opis przygotowania: Kurczaka umyć, dokładnie osuszyć i natrzeć solą od wewnątrz. Posmarować kurczaka ze wszystkich stron śmietaną wymieszaną z mąką, olejem, solą i ziołami. Udka i skrzydełka związać mocną nitką. Piec na rożnie ok. godziny. Podawać z frytkami lub sałatką ziemniaczaną. | 
	 | 
	| Sposób przygotowania:  Z ogniska | 
	 | 
		| Przepis czytano już 43045 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |