przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Kurczak z rożna

Poziom: łatwy
Głosów: 31
Ocena: 3.75
Składniki:
- ok. 1.2 kg kurczaka
- łyżeczka soli
- 4 łyżki kwaśnej śmietany
- łyżka mąki
- 2 łyżki oleju

Opis przygotowania:
Kurczaka umyć, dokładnie osuszyć i natrzeć solą od wewnątrz. Posmarować kurczaka ze wszystkich stron śmietaną wymieszaną z mąką, olejem, solą i ziołami. Udka i skrzydełka związać mocną nitką. Piec na rożnie ok. godziny. Podawać z frytkami lub sałatką ziemniaczaną.
Sposób przygotowania:  Z ogniska
Przepis czytano już 39334 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin