|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Kuropatwy po hiszpańsku I |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 0Ocena: 0.00
2 kuropatwy,
 15 dkg cebuli,
 4 łyżki oliwy,
 2 - 3 łyżeczki octu winnego,
 2 ząbki czosnku,
 2 listki laurowe,
 sól,
 pieprz,
 estragon.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Kuropatwy oskubać z piór, wypatroszyć, umyć i osączyć z wody. Następnie natrzeć je pieprzem, posolić i pozostawić na 2 h w chłodnym miejscu. Na dno żaroodpornego naczynia wlać ocet i oliwę, włożyć obraną i pokrajaną w grubą kostkę cebulę, roztarty z solą czosnek, rozdrobnione liście laurowe, posypać niewielką ilością estragonu, dodać 2 łyżki przegotowanej wody. Na cebulę z przyprawami położyć kuropatwy, naczynie przykryć i dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie, a cebula nabierze złocistego koloru. Upieczone kuropatwy wyjąć, podzielić na połowę (wzdłuż kręgosłupa).
 Podawać z dodatkiem uduszonej cebuli (tej, z którą dusiły się kuropatwy), ziemniaków (mogą być frytki) i borówkami smażonymi, zieloną sałatą.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia hiszpańska |  | Sposób przygotowania:  Pieczone |  |  |  | Przepis czytano już 7886 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |