|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kuskus z wieprzowiną i brzoskwiniami |
|
Poziom: średni Porcji: 10 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Składniki (10 porcji):
300 g wstępnie ugotowanego kuskusu,
500 g polędwiczek wieprzowych,
400 g brzoskwiń w puszce Valfrutta,
bulion,
20 g szałwii,
50 g masła,
sos sojowy,
100 g selera,
30 g świeżej mięty,
oliwa z oliwek extra vergine Olitalia,
sól i pieprz
|
Opis przygotowania: Przygotowanie:
Polędwiczki pokrój na cienkie paseczki i umieść w marynacie z posiekanego selera, sosu sojowego, szałwii i oliwy z oliwek. Umieść kuskus w misce i namocz w 1 łyżce gorącego bulionu z miętą, oliwą i solą. Odsącz brzoskwinie i pokrój je w drobną kostkę. Podsmaż polędwiczki na patelni. Umieść kuskus w szklanych miseczkach, dodaj brzoskwinie i uzupełnij polędwiczkami. Niech wszystkie soki, które wykapały z kuskus połączą się w aromatycznym sosie. |
|
Opis / Uwagi: Kuskus w połączeniu z mięsem i soczystymi brzoskwiniami to niebanalny przepis na przyjęcie. |
| |
Przepis został dodany przez: flypr | Przepis czytano już 2757 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|