przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kuskus z wieprzowiną i brzoskwiniami


Poziom: średni
Porcji: 10
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Składniki (10 porcji):

300 g wstępnie ugotowanego kuskusu,
500 g polędwiczek wieprzowych,
400 g brzoskwiń w puszce Valfrutta,
bulion,
20 g szałwii,
50 g masła,
sos sojowy,
100 g selera,
30 g świeżej mięty,
oliwa z oliwek extra vergine Olitalia,
sól i pieprz

Opis przygotowania:
Przygotowanie:

Polędwiczki pokrój na cienkie paseczki i umieść w marynacie z posiekanego selera, sosu sojowego, szałwii i oliwy z oliwek. Umieść kuskus w misce i namocz w 1 łyżce gorącego bulionu z miętą, oliwą i solą. Odsącz brzoskwinie i pokrój je w drobną kostkę. Podsmaż polędwiczki na patelni. Umieść kuskus w szklanych miseczkach, dodaj brzoskwinie i uzupełnij polędwiczkami. Niech wszystkie soki, które wykapały z kuskus połączą się w aromatycznym sosie.
Opis / Uwagi:
Kuskus w połączeniu z mięsem i soczystymi brzoskwiniami to niebanalny przepis na przyjęcie.
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 2460 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin