przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Lasagne ze szpinakiem i pomidorami

Poziom: ¶redni
Czas: 60 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1/2 kg makaronu Lasagne
- 2 puszki krojonych pomidorĂłw
- 2 łyżki przyprawy do dań z jajek
- 750 g mroĹĽonego szpinaku
- 350 g sera żółtego
- 2 łyżki przyprawy do dań kuchni włoskiej
- 3 jajka
- sĂłl do smaku

Opis przygotowania:
Płaty lasagne ugotować na półtwardo. Szpinak rozmrozić na patelni, wbić jaja, dodać Przyprawę do dań z jajek, sól do smaku i dokładnie wymieszać. Pomidory wymieszać z przyprawą do dań kuchni włoskiej. Naczynie żaroodporne wyłożyć makaronem, nałożyć szpinak, przełożyć warstwą makaronu, nałożyć pomidory, przełożyć makaronem i posypać startym serem żółtym. Całość zapiekać ok. 40 minut w temp. 200 stopni
Region:  Kuchnia włoska
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 6376 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin