przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Lekka sałatka z cykorią i papryką


Poziom: b. łatwy
Głosów: 2
Ocena: 2.00
Składniki:
- 2 duże główki cykorii
- 2 strąki czerwonej papryki
- 15 dag groszku z puszki
- 50 dag brzoskwiń z puszki
- kilka gałązek koperku
- cytryna

Na sos:
- szklanka syropu brzoskwiniowego
- szczypta mielonego imbiru
- łyżka posiekanej cebuli

Opis przygotowania:
Umytą cykorię podzielić na liście. Kilka liści odłożyć, resztę pokroić w paseczki i skropić sokiem wyciśniętym z cytryny. Pozbawione gniazd nasiennych strąki papryki pokroić w cieniutkie paseczki. Brzoskwinie wyjąć z puszki i osączyć z syropu (syrop zachować), a następnie pokroić w plasterki.
Brzegi salaterki wyłożyć odłożonymi liśćmi cykorii. Paprykę, pokrojone liście cykorii, brzoskwinie i groszek wymieszać, przełożyć do salaterki.
Składniki sosu zmiksować, polać sałatkę. Na koniec udekorować ją gałązkami koperku.
Opis / Uwagi:
Pani domu, Sałatki - najlepsze przepisy, fot. J. Mańkowski
Przepis czytano już 10533 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin