|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Lin po żydowsku |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: - 1 kg lina
- 5 dkg migdałów
- 40 dkg cebuli
- 15 dkg boczku
- 10 dkg ketchupu
- sól
- pieprz, estragon i majeranek do smaku
|
Opis przygotowania: Lina przygotować jak lina smażonego. Migdały sparzyć, obrać ze skórki, zetrzeć. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę. Boczek pokrajać w plastry, ułożyć w naczyniu, włożyć rybę przekładając cebulą, przesypując przyprawami i migdałami, polać ketchupem i przykryć pozostałym boczkiem, upiec w gorącym piekarniku. |
|
Region: Kuchnia żydowska | Sposób przygotowania: Zapiekane | |
Przepis czytano już 10594 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 2) |
ketchup Dodał/a ~tomek dnia 2009-11-06 22:34:35
Używanie ketchupu jako przyprawy do jakiejkolwiek potrawy to dla mnie jedna wielka pomyłka ! No chyba że do parówek ...
| to nie jest lin po żydowsku Dodał/a ~aneta dnia 2009-11-06 21:38:33
dziwny ten przepis może i smaczny ale to nie to.Lina po żydowsku robi się tak jak szczupaka.Tyle że bez chrzanu.Pierwszy raz widzę w przepisie na jakąkolwiek rybę po żydowsku ketchup !
|
|
|
|