przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Lin po żydowsku

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 1.00
Składniki:
- 1 kg lina
- 5 dkg migdałów
- 40 dkg cebuli
- 15 dkg boczku
- 10 dkg ketchupu
- sól
- pieprz, estragon i majeranek do smaku

Opis przygotowania:
Lina przygotować jak lina smażonego. Migdały sparzyć, obrać ze skórki, zetrzeć. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę. Boczek pokrajać w plastry, ułożyć w naczyniu, włożyć rybę przekładając cebulą, przesypując przyprawami i migdałami, polać ketchupem i przykryć pozostałym boczkiem, upiec w gorącym piekarniku.
Region:  Kuchnia żydowska
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 7896 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 2)






ketchup
Dodał/a ~tomek dnia 2009-11-06 22:34:35

Używanie ketchupu jako przyprawy do jakiejkolwiek potrawy to dla mnie jedna wielka pomyłka ! No chyba że do parówek ...

to nie jest lin po żydowsku
Dodał/a ~aneta dnia 2009-11-06 21:38:33

dziwny ten przepis może i smaczny ale to nie to.Lina po żydowsku robi się tak jak szczupaka.Tyle że bez chrzanu.Pierwszy raz widzę w przepisie na jakąkolwiek rybę po żydowsku ketchup !












Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin