Lody tropikalne z ananasem i kokosem |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Porcji: 6 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Składniki na 6 porcji:
6 żółtek
75 g cukru
0,5 l śmietanki
2 łyżki Sunquicka Owoce Tropikalne
1 ananas
75 g cukru brązowego
2,5 łyżki wiórków kokosowych
|
Opis przygotowania: Sposób przygotowania:
Najpierw przygotuj lody, aby mogły schłodzić się w zamrażarce przed podaniem. W dużej misce ubij żółtka z cukrem. W innym naczyniu doprowadź śmietankę zmieszaną z Sunquickiem do wrzenia. Wlej śmietankę do żółtek i zmiksuj razem. Całą masę przelej z powrotem do garnka, gdzie na wolnym ogniu będzie mogła zgęstnieć. Mieszaj ją bez przerwy, aby nie miała grudek. Kiedy masa zgęstnieje, odstaw ją i pozwól ostygnąć. Następnie przełóż ją do pojemnika i włóż do zamrażarki. Pamiętaj, aby mieszać lody co godzinę podczas mrożenia, aby nie były zbyt zbite.
Pokrój obranego ananasa na 6 plastrów. Na patelni stop brązowy cukier i skarmelizuj na nim plastry ananasa. Upraż wiórki kokosowe na złocisty kolor. Podawaj lody tropikalne na plastrze ananasa posypane wiórkami kokosowymi. |
|
Region: Pozostałe |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 3184 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |