przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Majonez

Poziom: średni
Czas: 20 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 250 ml oleju roślinnego
- 3 żółtka
- 1 łyżka octu 6%
- cukier
- sól
- pieprz biały
- łyżeczka musztardy łagodnej lub ostrej (w zależności jaki preferujemy smak)

Opis przygotowania:
Wszystkie składniki muszą mieć temp. pokojową. Żółtka łączymy z musztardą, octem, solą i ucieramy. Powoli, po kropli zaczynamy dodawać olej. Po zużyciu całego oleju dodajemy resztę przypraw. Doprawiamy do smaku.
Zważony majonez ratujemy ucierając go w kąpieli wodnej lub dodajemy do masy 1 łyżkę gorącej wody.
Najlepiej jednak ponownie rozkłócić żółtka z solą, octem, musztardą i powoli dodawać nasz zważony majonez.
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  adrianbogacki
Przepis czytano już 4660 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin