|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Makaron z brokułami i papryką |
|
Poziom: łatwy Głosów: 7 Ocena: 4.14 Składniki: 0.5 kg makaronu (rurki lub świderki),
2 główki brokułów,
1 czerwona papryka pokrojona w kostkę,
3 ząbki czosnku pokrojone w cienkie płatki,
0.5 szkl. swieżo startego parmezanu (może być inny ser),
0.5 szkl. bulionu z kurczaka,
4 łyżki masła,
0.5 szkl. natki pietruszki,
0.75 szkl. oliwy z oliwek lub oleju,
czarny pieprz.
|
Opis przygotowania: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić. Brokuły podzielić na różyczki i wrzucić na 2 min. do gotującej wody. Wyjąć, odstawić. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek i paprykę, obsmażyć przez 1 min. Dodać brokuły, bulion z kurczaka, pieprz i gotować przez kolejne 2 min. Następnie włożyć masło, makaron i gotować, aż składniki będą dobrze wymieszane. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki i swieżo startym serem. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 11925 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Mniam! Dodał/a ~Bo dnia 2008-02-09 14:43:54
Nio absolutnie przepyszne!
|
|
|
|