|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Makaron z brokułami i papryką |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 7Ocena: 4.14
0.5 kg makaronu (rurki lub świderki),
 2 główki brokułów,
 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę,
 3 ząbki czosnku pokrojone w cienkie płatki,
 0.5 szkl. swieżo startego parmezanu (może być inny ser),
 0.5 szkl. bulionu z kurczaka,
 4 łyżki masła,
 0.5 szkl. natki pietruszki,
 0.75 szkl. oliwy z oliwek lub oleju,
 czarny pieprz.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić. Brokuły podzielić na różyczki i wrzucić na 2 min. do gotującej wody. Wyjąć, odstawić. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek i paprykę, obsmażyć przez 1 min. Dodać brokuły, bulion z kurczaka, pieprz i gotować przez kolejne 2 min. Następnie włożyć masło, makaron i gotować, aż składniki będą dobrze wymieszane. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki i swieżo startym serem.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 12396 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 1) |  
 
 
 
 
 
 | Mniam! Dodał/a ~Bo dnia 2008-02-09 14:43:54
 
 Nio absolutnie przepyszne!
 
 
 | 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |