|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Makaron z kaszą manną |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: 400 g makaronu,
50 g tłuszczu,
80 g kaszy manny,
sól.
|
Opis przygotowania: Kaszę mannę zrumienić na tłuszczu, posolić i zalać kilkoma łyżkami wody, aby napęczniała. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odsączyć na sicie, dodać do kaszy manny i jeszcze raz podgrzać na małym ogniu. |
|
Region: Kuchnia węgierska | |
Przepis czytano już 11574 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 2) |
makaron z kaszą manną Dodał/a ~martyna dnia 2010-11-05 15:41:41
Do dania użyłam makaronu- kokardek. Taki też jadłam we Włoszech. Do 'sosu' użyłam mniej tłuszczu (masła), dodawałam natomiast mleka i wody by sos nie był za kleisty. Całość wyszła dobra, a następnym razem ugotuję kaszę mannę na mleku i połączę z makaronem. Myślę, że wówczas uzyskam luźniejszą konsystencję.
| I jak gotował ktos? Dodał/a ~iniuria dnia 2008-12-15 18:25:05
zaraz planuje sie wziac ale bardzo mało informacji np jaki makaron etc.
pozdrawiam
|
|
|
|