przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Makaron z kaszą manną

Poziom: b. łatwy
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
400 g makaronu,
50 g tłuszczu,
80 g kaszy manny,
sól.

Opis przygotowania:
Kaszę mannę zrumienić na tłuszczu, posolić i zalać kilkoma łyżkami wody, aby napęczniała. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odsączyć na sicie, dodać do kaszy manny i jeszcze raz podgrzać na małym ogniu.
Region:  Kuchnia węgierska
Przepis czytano już 8655 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 2)






makaron z kaszą manną
Dodał/a ~martyna dnia 2010-11-05 15:41:41

Do dania użyłam makaronu- kokardek. Taki też jadłam we Włoszech. Do 'sosu' użyłam mniej tłuszczu (masła), dodawałam natomiast mleka i wody by sos nie był za kleisty. Całość wyszła dobra, a następnym razem ugotuję kaszę mannę na mleku i połączę z makaronem. Myślę, że wówczas uzyskam luźniejszą konsystencję.

I jak gotował ktos?
Dodał/a ~iniuria dnia 2008-12-15 18:25:05

zaraz planuje sie wziac ale bardzo mało informacji np jaki makaron etc. pozdrawiam












Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin