przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Makaron z pieczarkami

Poziom: łatwy
Głosów: 5
Ocena: 4.00
Składniki:
- 20 małych pieczarek
- 2 1/2 łyżki sosu sojowego
- 1/4 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 25 dkg domowego makaronu lub 15 dkg spaghetti albo nitek
- 1 łyżka oleju
- 1/2 szkl. groszku z puszki
- 4 szkl. wywaru lub rosołu z kury
- 1/2 łyżeczki soli
- szczypta pieprzu

Opis przygotowania:
Trzonki odciąć, posiekać, zalać 1 1/4 szkl. wody, gotować 30 min., odcedzić, wywar odstawić. Kapelusze grzybów włożyć do rondla, zalać wywarem pieczarkowym, dodać 2 łyżki sosu sojowego, cukier, gotować 30 min. na małym ogniu, przyprawić olejem sezamowym. Ugotować makaron, przełożyć do wazy, trzymać w cieple. Olej rozgrzać w rondlu, wsypać zielony groszek, zamieszać, wlać wywar, zagotować, przyprawić solą, 1/2 łyżki sosu sojowego i pieprzem, zalać makaron, następnie polać pieczarkami. Podawać natychmiast.
Region:  Kuchnia chińska
Przepis czytano już 11607 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin