przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Makaron z sosem jabłkowym

Poziom: łatwy
Czas: 15 min.
Głosów: 4
Ocena: 4.75
Składniki:
- makaron (dowolny) 400g
- 2 jabłka
- śmietana: ok.250ml
- cukier waniliowy: łyżeczka
- cynamon (do smaku)
- masło: 2 łyżki
- cukier (do smaku)

Opis przygotowania:
Dowolny makaron ugotowany wedle uznania.
Jabłka obieramy ze skórki,ścieramy na tartce o średnich oczkach,następnie wyciskamy już starte jabłuszka z soku(sok zostawiamy).
Na patelnię dodajemy masełko jak się rozpuści dodajemy przeciśnięte jabłuszka,podsmażamy chwilkę,dodajemy cukier waniliowy,cynamon i cukier,jeszcze chwilkę razem wszystko podsmażamy,następnie dodajemy wyciśnięty sok z jabłuszek i jeszcze chwileczkę podgrzewamy wszystko na patelni.Następnie jabłuszka mieszamy ze śmietaną(dowolna ilość śmietany,czym więcej to sosik rzadszy,ja dodałam ok.250ml),mieszamy i polewamy na makaron :)
Smacznego :)
Przepis został dodany przez:  virtualna
Przepis czytano już 4754 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






:)
Dodał/a ~ines dnia 2010-08-26 10:11:23

Świetne,wypróbowałam danko dla moich dzieciaczków,zajadały się super ,fajne szybkie danko i smaczne :-) Pozdrawiam











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin