|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Makaron z sosem jabłkowym |
|
Poziom: łatwy Czas: 15 min. Głosów: 4 Ocena: 4.75 Składniki: - makaron (dowolny) 400g
- 2 jabłka
- śmietana: ok.250ml
- cukier waniliowy: łyżeczka
- cynamon (do smaku)
- masło: 2 łyżki
- cukier (do smaku)
|
Opis przygotowania: Dowolny makaron ugotowany wedle uznania.
Jabłka obieramy ze skórki,ścieramy na tartce o średnich oczkach,następnie wyciskamy już starte jabłuszka z soku(sok zostawiamy).
Na patelnię dodajemy masełko jak się rozpuści dodajemy przeciśnięte jabłuszka,podsmażamy chwilkę,dodajemy cukier waniliowy,cynamon i cukier,jeszcze chwilkę razem wszystko podsmażamy,następnie dodajemy wyciśnięty sok z jabłuszek i jeszcze chwileczkę podgrzewamy wszystko na patelni.Następnie jabłuszka mieszamy ze śmietaną(dowolna ilość śmietany,czym więcej to sosik rzadszy,ja dodałam ok.250ml),mieszamy i polewamy na makaron :)
Smacznego :) |
|
|
Przepis został dodany przez: virtualna | Przepis czytano już 4754 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
:) Dodał/a ~ines dnia 2010-08-26 10:11:23
Świetne,wypróbowałam danko dla moich dzieciaczków,zajadały się super ,fajne szybkie danko i smaczne :-)
Pozdrawiam
|
|
|
|