|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Makaron z warzywami |
|
Poziom: łatwy Głosów: 5 Ocena: 3.80 Składniki: 20 g makaronu,
20 dkg pieczarek (lub suszonych pieczarek),
1 średnia cebula,
1 czerwona papryka,
pół szklanki zielonego groszku,
2 łyżki masła,
szkl. śmietany,
10 dkg startego żółtego sera,
sól,
pieprz czarny mielony,
papryka słodka mielona.
|
Opis przygotowania: Makaron ugotować na półtwardo w dużej ilości osolonej wody. Odsączyć. Cebulę obrać i posiekać. Zeszklić na maśle. Dodać pokrojone w talarki pieczarki i pokrojoną w kostkę paprykę. Smażyć cały czas mieszając, aż odparuje woda. Doprawić solą, pieprzem i mieloną papryką. Dodać groszek i dokładnie wymieszać. Formę żaroodporną nasmarować masłem. Położyć na niej makaron. Następnie nałożyć warstwę warzyw i ponownie warstwę makaronu. Polać śmietaną i przykryć folią aluminiową. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 20 min. Następnie folię zdjąć i zapiekankę posypać tartym żółtym serem. Ponownie wstawić na 5 min. do piekarnika, aby rozpuścił się ser. |
|
Region: Kuchnia włoska | Sposób przygotowania: Zapiekane | |
Przepis czytano już 12031 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|