przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Makaron zapiekany ze świeżymi grzybami

Poziom: łatwy
Porcji: dużo
Głosów: 1
Ocena: 4.00
Składniki:
- 25 dkg makaronu fabrycznego lub domowego
- 3 dkg cebuli
- 4 dkg tłuszczu
- 50 dkg grzybów świeżych (koźlarzy, maślaków, borowików)
- sól
- pieprz
- zielona pietruszka
- 15 dkg śmietany

Opis przygotowania:
Grzyby oczyścić, opłukać, poszatkować, dodać trochę tłuszczu i cebuli, zalać niedużą ilością wody i udusić do miękkości odparowując wywar. Na końcu grzyby nieco przyrumienić mieszając, uważać, aby ich nie przypalić. Resztę tłuszczu i cebulę lekko przyrumienić. Makaron połamać, ugotować, przelać gorącą wodą, osączyć. Makaron wymieszać z grzybami, zrumienioną cebulą, dodać soli, pieprzu do smaku i drobno pokrajanej; zielonej pietruszki. Formę wysmarować i wysypać bułeczką, nałożyć makaron, wyrównać, zalać śmietaną i zapiec.
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 7474 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin