|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Makaron zapiekany ze świeżymi grzybami |
|
Poziom: łatwy Porcji: dużo Głosów: 1 Ocena: 4.00 Składniki: - 25 dkg makaronu fabrycznego lub domowego
- 3 dkg cebuli
- 4 dkg tłuszczu
- 50 dkg grzybów świeżych (koźlarzy, maślaków, borowików)
- sól
- pieprz
- zielona pietruszka
- 15 dkg śmietany
|
Opis przygotowania: Grzyby oczyścić, opłukać, poszatkować, dodać trochę tłuszczu i cebuli, zalać niedużą ilością wody i udusić do miękkości odparowując wywar. Na końcu grzyby nieco przyrumienić mieszając, uważać, aby ich nie przypalić. Resztę tłuszczu i cebulę lekko przyrumienić. Makaron połamać, ugotować, przelać gorącą wodą, osączyć. Makaron wymieszać z grzybami, zrumienioną cebulą, dodać soli, pieprzu do smaku i drobno pokrajanej; zielonej pietruszki. Formę wysmarować i wysypać bułeczką, nałożyć makaron, wyrównać, zalać śmietaną i zapiec. |
|
Sposób przygotowania: Zapiekane | |
Przepis czytano już 7474 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|