Makaron ze szpinakiem i serem lazur na ostro |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - 1 duża cebula
- 1 pomidor
- 3 świeże papryczki czerwone pepperoni
- pół opakowania szpinaku rozdrobnionego hortex
- pół szklanki śmietana 18%
- ser lazur
- 5 ząbków czosnku
- opakowanie makaronu wstążeczki
- sól, curry
|
Opis przygotowania: Ugotować makaron al dente. Przelać zimną wodą dopóki makaron nie będzie całkiem zimny.
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć na oliwie z oliwy, następnie dodać pokrojone drobno papryczki i pomidora bez skórki oraz wyciśnięty czosnek.
Dodać soli. Na patelnię wrzucić szpinak. Po rozpuszczeniu szpinaku dodać śmietanę, curry oraz starty ser.
Jak wszystko się rozpuści sos dodać do makaronu i od czasu do czasu mieszając dusić pod przykryciem dopóki nie będzie gorące. |
|
Opis / Uwagi: soli nie polecam dodawać za dużo, ser jest słony więc najlepiej doprawić na samym końcu (ja posoliłam na początku i teraz jem za słony obiad ;D |
|
|
Przepis został dodany przez: megara |
Przepis czytano już 6619 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |