przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Makówki

Poziom: łatwy
Głosów: 5
Ocena: 3.60
Składniki:
- bułka drożdżowa
- słodka lub chałka
- mak (jak na mak z łamańcami)
- 1 szkl. słodkiego, zimnego mleka

Opis przygotowania:
Mak wypłukać, osączyć, zalać wrzącym mlekiem, dodać wanilię i gotować na bardzo małym ogniu ok. 20 min. Następnie wyłożyć na sitko, ostudzić, wyjąć wanilię i zemleć 3 razy w maszynce z sitkiem o małych otworach.Kawałki bułki układać w salaterce, na przemian z masą makową, zalać zimnym, przegotowanym mlekiem, mocno oziębić
Region:  Kuchnia polska
Przepis czytano już 5514 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin