| Malinowy winegret | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
- 100 g malin
 - 1/2 małej cebulki (świetna jest szalotka)
 - 1 łyżka cukru
 - 1 łyżeczka musztardy Dijon
 - 2 łyżki oliwy z oliwek
 - 2 łyżeczki czerwonego octu winnego
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Maliny zmiksować blenderem, przetrzeć przez sito bezpośrednio do rondelka. Pokrojoną w drobną kostkę cebulę sparzyć gorącą wodą i dołożyć do malin.
 Dodać cukier, musztardę, oliwę, ocet winny. Gotować na małym ogniu 5 min. bez przykrycia aż zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Świetne do łososia na parze lub pieczonego.
Można przy większej ilości podzielić na porcje i zamrażać.
 | 
		|  | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  d3molka | 
	| Przepis czytano już 9318 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |