przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Malinowy winegret

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 100 g malin
- 1/2 małej cebulki (świetna jest szalotka)
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki czerwonego octu winnego

Opis przygotowania:
Maliny zmiksować blenderem, przetrzeć przez sito bezpośrednio do rondelka. Pokrojoną w drobną kostkę cebulę sparzyć gorącą wodą i dołożyć do malin.
Dodać cukier, musztardę, oliwę, ocet winny. Gotować na małym ogniu 5 min. bez przykrycia aż zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem.
Opis / Uwagi:
Świetne do łososia na parze lub pieczonego. Można przy większej ilości podzielić na porcje i zamrażać.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  d3molka
Przepis czytano już 4545 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin