Malinowy winegret |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 100 g malin
- 1/2 małej cebulki (świetna jest szalotka)
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki czerwonego octu winnego
|
Opis przygotowania: Maliny zmiksować blenderem, przetrzeć przez sito bezpośrednio do rondelka. Pokrojoną w drobną kostkę cebulę sparzyć gorącą wodą i dołożyć do malin.
Dodać cukier, musztardę, oliwę, ocet winny. Gotować na małym ogniu 5 min. bez przykrycia aż zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem. |
|
Opis / Uwagi: Świetne do łososia na parze lub pieczonego.
Można przy większej ilości podzielić na porcje i zamrażać. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: d3molka |
Przepis czytano już 8621 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |