przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Maliny pasteryzowane słodzone

Poziom: b. łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 kg malin
- 10 dag cukru

Opis przygotowania:
Dorodne, dojrzałe maliny przebrać, jeżeli zakurzone, starannie wypłukać wsypując je na sito i z sitem zanurzyć je w wodzie. wyjąć i pozostawić na krótko na sicie do osączenia.
Wyłożyć na miskę, obsypać cukrem.
Układać w małych słoikach, lekko uciskając łyżką. Następnie słoiki zamknąć i pasteryzować ok 18 minut.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 6446 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin