Marchewkowe babeczki z lukrem słodkie wypieki bez glutenu i laktozy |
|
Poziom: łatwy Porcji: 12 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: Składniki:
* 100 g marchewki
* 75 g rodzynek
* 125 g miękkiej margaryny
* 125 g cukru
* 2 jajka
* 150 g bezglutenowej mieszanki jasnych mąk 3PAULY
* 50 g mąki kukurydzianej
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia ( bez glutenu )
* lukier: 60 g cukru pudru, 1-2 łyżki soku pomarańczowego lub z cytryny
|
Opis przygotowania: Przygotowanie:
Umyj, obierz i zetrzyj marchewki. Namocz rodzynki.
Wymieszaj w jednej misce mokre składniki margarynę i jajka a w drugiej suche składniki - mieszankę mąk, cukier i proszek do pieczenia. Połącz zawartość obu misek, dodaj marchew i rodzynki I dobrze wymieszaj.
Rozgrzej piekarnik do 180 C, wypełnij foremki do babeczek ciastem, wstaw do piekarnika I piecz przez około 35-40 min.
Aby zrobić lukier, wymieszaj cukier puder i sok na gładką masę i pokryj nim babeczki.
Porady: muffinki ozdobić wg unania. Zamiast prostego lukru można użyć lukru przygotowanego z białek. Jest sztywniejszy, gesty dzięki czemu umożliwia fantazyjne zdobienie I dobrze prezentuje się zabarwiony na rózne kolory.
www.3pauly.pl |
|
|
Przepis został dodany przez: mniam |
Przepis czytano już 2814 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |