|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Marmolada z brzoskwin z mietą |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: - 2 kg brzoskwiń
- 1 kg cukru (ja daję mniej 0,8 kg)
- woda
- pęczek mięty
|
Opis przygotowania: Owoce umyć, wyjąć pestki, pokroić w ćwiartki.
Do rondla z grubym dnem wlać 1/2 szklanki wody, włożyć brzoskwinie, wsypać cukier.
Gotować 30 minut, stale mieszając, odstawić.
Następnego dnia ponownie przesmażyć.
Miętę umyć, osuszyć, posiekać, dodać do marmolady, dusić jeszcze około 10 minut.
Marmoladę przełożyć do wyparzonych słoiczków, zamknąć, pasteryzować 10 minut. |
|
Opis / Uwagi: składniki na 6 słoiczków po 250 ml:
Rada: jeśli chcemy, by marmolada była gładka możemy po pierwszym smażeniu przetrzeć ją przez sito lub zmiksować blenderem. |
| |
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 5569 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|