przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Medaliony wieprzowe w papryce

Poziom: łatwy
Głosów: 7
Ocena: 3.71
Składniki:
Schab b/k 800 g,
cebula 100 g,
koncentrat pomidorowy 100 g,
śmietana 300 g,
smalec 100 g,
mąka 40 g,
papryka w proszku,
sól.

Opis przygotowania:
Schab umyć, pokroić na 10 kawałków, rozklepać, uformować okrągłe medaliony. Oprószyć mąką, usmażyć na złoty kolor, przełożyć do rondla, a na pozostałym tłuszczu zrumienić pokrojoną w kostkę cebulę , dodać sproszkowaną paprykę i szkalnkę wody, zagotować. Tym sosem zalać medaliony, dodać śmietanę rozmieszaną z pozostałą mąką, przecier i dusić przez 15 - 25 min.
Region:  Kuchnia węgierska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis czytano już 11990 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin