| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Medaliony z indyka w panierce z orzechów nerkowca i grillowanymi warzywami |  
	 |  
		  Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: 2 medaliony indycze (po ok. 150 g każdy) 
ok. 100 g orzechów nerkowca Kresto 
olej Rapso 
1 jajko 
1 średnia cukinia 
1 pomidor 
1/2 średniej papryki 
300 g groszku cukrowego 
1 mała cytryna 
1 ząbek czosnku 
szparagi 
sól, pieprz
 
  |  
	Opis przygotowania: 1. Indyka umyj, osusz, dopraw solą i pieprzem. 
2. Orzechy zmiksuj pulsacyjnie, aby za mocno ich nie rozdrobnić  mają pozostać niewielkie kawałki orzechów. 
3. Roztrzep jajko, obtocz mięso w jajku, a następnie w orzechach.  
4. Cukinię i paprykę pokrój według własnych preferencji. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj 1 łyżkę oleju Rapso i wymieszaj. 
5. Groszek cukrowy połącz z pokrojonym w kostkę czosnkiem oraz z 1/3 łyżeczki startej skórki z cytryny. Dodaj 1 łyżkę soku z cytryny, sól, pieprz oraz 2 łyżki oleju Rapso. Całość wymieszaj. 
6. Na patelnię wlej 4 łyżki oleju i lekko rozgrzej. Smaż mięso  na małym ogniu do uzyskania lekko rumianego koloru z obu stron, w ten sposób mięso się upiecze, a orzechy się nie przypalą. 
7. Rozgrzej patelnię grillową, posmaruj ją olejem i grilluj warzywa z obu stron (cukinię, paprykę oraz szparagi). 
8. Mięso podawaj z sałatką z groszku, pomidorem oraz grillowanymi łyżki oleju i rozgrzej lekko. |  
	 |  
		 |  
	| Przepis został dodany przez:  flypr |  	| Przepis czytano już 2374 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
  
  
		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |