Mintaj soute w ketchupie |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Porcji: 4 osoby Głosów: 13 Ocena: 4.70 Składniki: - 2 kg filetu z mintaja
- 2 kg cebuli
- 4 jajka
- 1 słoik ketchupu (740g koniecznie pikantny Włocławek)
- mąka do obtaczania
- olej do smażenia
- przyprawy: vegeta, sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Jajka roztrzepujemy z odrobiną soli. Filety kroimy na małe kawałki (2-3cm) przyprawiamy i zanurzamy w jajku, a później w mące. Smażymy na złoty kolor. Zostawiamy do wystudzenia. Cebulę kroimy w półksiężyce lekko solimy i smażymy na ciemnozłoty kolor. Dajemy na sito aby pozbyć się nadmiaru oleju. Mieszamy z ketchupem. W misce lub w naczyniu, w którym będzie podane, układamy warstwowo na spód ketchup, ryba, ketchup, ryba, ketchup. Wstawiamy do lodówki na 6h. |
|
Opis / Uwagi: Osobiście bardzo lubię ten sos i robię go x 2. Rybę należy obtaczać w mące bezpośrednio przed wrzuceniem na tłuszcz. |
|
Region: Pozostałe |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: zyry69 |
Przepis czytano już 5554 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |