przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Mrożona babka z twarożkiem

Poziom: b. łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 2 pudełka twarożku homogenizowanego
- 3 jajka
- 5 dkg rodzynków
- 0.75 szklanki cukru z wanilia
- 2 łyżki żelatyny
- trochę posiekanych orzechów
- kilka biszkoptów

Opis przygotowania:
Żelatynę zmiękczyć w niewielkiej ilości zimnej wody i rozpuścić w jak najmniejszej ilości wrzątku. Twarożek rozetrzeć z żółtkami i cukrem, dodać rodzynki, posiekane orzechy, wymieszać ze sztywno ubitą pianą z białek, wlewając po trochu żelatynę. Włożyć do formy do babek wysypanej cukrem, wstawić na godzinę do lodówki. Wyjąć z formy ozdobić biszkoptami.
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 3516 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin