Mrożona babka z twarożkiem |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 2 pudełka twarożku homogenizowanego
- 3 jajka
- 5 dkg rodzynków
- 0.75 szklanki cukru z wanilia
- 2 łyżki żelatyny
- trochę posiekanych orzechów
- kilka biszkoptów
|
Opis przygotowania: Żelatynę zmiękczyć w niewielkiej ilości zimnej wody i rozpuścić w jak najmniejszej ilości wrzątku. Twarożek rozetrzeć z żółtkami i cukrem, dodać rodzynki, posiekane orzechy, wymieszać ze sztywno ubitą pianą z białek, wlewając po trochu żelatynę. Włożyć do formy do babek wysypanej cukrem, wstawić na godzinę do lodówki. Wyjąć z formy ozdobić biszkoptami. |
|
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis czytano już 5263 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |