przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





MULE W BIAŁYM WINIE


Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: 2-4
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
1,5  2 kg świeżych muli
100 ml oliwy
2 drobno posiekane ząbki czosnku
1 cebula pokrojona w kostkę
2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
1 szklanka białego wytrawnego wina
sól, pieprz

Opis przygotowania:
W dużym garnku rozgrzewamy oliwę. Przez ok 3-5 minut lekko podsmażamy na niej cebulę (zeszklić  nie rumienić!), a następnie dodajemy czosnek.
Po chwili dodajemy oczyszczone mule oraz dolewamy wino. Gotujemy pod przykryciem, potrząsając garnkiem od czasu do czasu, aż wszystkie mule się otworzą.
Na koniec dodajemy natkę, doprawiamy pieprzem i solą. Super dodatkiem jest białe pieczywo czosnkowe, białe wino. Smacznego.
Opis / Uwagi:
Owoce morza mają wysoką wartość odżywczą i są doskonałym pożywieniem. Do owoców morza zaliczamy skorupiaki, czyli homary, langusty, langustynki oraz kraby i krewetki oraz mięczaki, takie jak ostrygi, omułki, przegrzebki, sercówki i inne małże, kałamarnice, ośmiornice. Wybór jest wielki i należy do Ciebie. Miłośników owoców morza nie muszę zachęcać ale szczerze polecam osobom które nie są przekonane co do smaku morskich specjałów. To jest naprawdę pyszne
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  chef7
Przepis czytano już 3771 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin