przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Mus z kaszy manny z sosem waniliowym

Poziom: łatwy
Czas: 40 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 8-10 dag kaszy manny
- 1/2 l mleka
- 6 dag cukru
- cukier waniliowy
- 2 białka
- konfitura lub dżem

Opis przygotowania:
Kaszę mannę rozmieszać w 1/4 l zimnego mleka, wlać do reszty wrzącego mleka, mieszając gotować ok.15 minut. Przyprawić do smaku cukrem i wanilią. Rozklejoną kaszę ubijać trzepaczką na puszystą masę, dodać pianę z białek, dokładnie wymieszać, wyłożyć do salaterki lub kompotierek popłukanych zimną wodą. Przed podaniem przybrać konfiturą lub dżemem. Osobno podać sos waniliowy lub syrop owocowy.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  joannap13
Przepis czytano już 4407 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin