| Mus z kaszy manny z sosem waniliowym | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwyCzas: 40 min.
 Głosów: 0Ocena: 0.00
- 8-10 dag kaszy manny
 - 1/2 l mleka
 - 6 dag cukru
 - cukier waniliowy
 - 2 białka
 - konfitura lub dżem
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Kaszę mannę rozmieszać w 1/4 l zimnego mleka, wlać do reszty wrzącego mleka, mieszając gotować ok.15 minut. Przyprawić do smaku cukrem i wanilią. Rozklejoną kaszę ubijać trzepaczką na puszystą masę, dodać pianę z białek, dokładnie wymieszać, wyłożyć do salaterki lub kompotierek popłukanych zimną wodą. Przed podaniem przybrać konfiturą lub dżemem. Osobno podać sos waniliowy lub syrop owocowy.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  joannap13 | 
	| Przepis czytano już 4985 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |