Mus z kaszy manny z sosem waniliowym |
|
Poziom: łatwy Czas: 40 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 8-10 dag kaszy manny
- 1/2 l mleka
- 6 dag cukru
- cukier waniliowy
- 2 białka
- konfitura lub dżem
|
Opis przygotowania: Kaszę mannę rozmieszać w 1/4 l zimnego mleka, wlać do reszty wrzącego mleka, mieszając gotować ok.15 minut. Przyprawić do smaku cukrem i wanilią. Rozklejoną kaszę ubijać trzepaczką na puszystą masę, dodać pianę z białek, dokładnie wymieszać, wyłożyć do salaterki lub kompotierek popłukanych zimną wodą. Przed podaniem przybrać konfiturą lub dżemem. Osobno podać sos waniliowy lub syrop owocowy. |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: joannap13 |
Przepis czytano już 4407 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |