przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Mus z łososia i szampana

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 20 dkg wędzonego łososia
- 3/4 szkl. wytrawnego szampana
- 2 łyżki kaparów
- 3 łyżeczki żelatyny
- sól
- biały pieprz
- 4 gałązki świeżego koperku

Opis przygotowania:
Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody i odstawić do napęcznienia. Gdy już napęcznieje, rozpuścić, wkładając naczynie do gorącej wody. Łososia zmiksować, wymieszać z szampanem oraz posiekanymi drobno kaparami. Doprawić delikatnie solą i pieprzem, wymieszać z żelatyną. Nalewać do małych foremek, które wstawić do lodówki do zastygnięcia. Przed podaniem foremki zanurzyć w zimnej wodzie, mus wyłożyć na półmisek oraz przybrać koperkiem.
Podawać z ćwiartkami cytryny.
Region:  Kuchnia francuska
Przepis czytano już 7537 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin