Mus z łososia i szampana |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 20 dkg wędzonego łososia
- 3/4 szkl. wytrawnego szampana
- 2 łyżki kaparów
- 3 łyżeczki żelatyny
- sól
- biały pieprz
- 4 gałązki świeżego koperku
|
Opis przygotowania: Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody i odstawić do napęcznienia. Gdy już napęcznieje, rozpuścić, wkładając naczynie do gorącej wody. Łososia zmiksować, wymieszać z szampanem oraz posiekanymi drobno kaparami. Doprawić delikatnie solą i pieprzem, wymieszać z żelatyną. Nalewać do małych foremek, które wstawić do lodówki do zastygnięcia. Przed podaniem foremki zanurzyć w zimnej wodzie, mus wyłożyć na półmisek oraz przybrać koperkiem.
Podawać z ćwiartkami cytryny. |
|
Region: Kuchnia francuska |
|
Przepis czytano już 7883 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |