przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Mus z poziomek i malin

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 25 dag poziomek
- 10 dag malin
- cukier
- 4 białka
- 1,5 dag żelatyny
- 1 szklanka bitej śmietany

Opis przygotowania:
Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, a gdy napęcznieje, podgrzać, aby się rozpuściła.
Owoce przebrać, umyć, usunąć szypułki i zmiksować, lub przetrzeć przez gęste sito. Dodać cukier wg smaku i wymieszać.
Ubić pianę z białek i stale ubijając (najlepiej w chłodnym miejscu) dodawać przecier z owoców. Pod koniec ubijania dodać rozpuszczoną żelatynę.
Gotowy mus przełożyć do szklanych kompotierek. Zostawić do zastygnięcia.
Przed podaniem udekorować bitą śmietaną, owocami lub kawałkami melona.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 3885 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin