|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Mus z poziomek i malin |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 25 dag poziomek
- 10 dag malin
- cukier
- 4 białka
- 1,5 dag żelatyny
- 1 szklanka bitej śmietany
|
Opis przygotowania: Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, a gdy napęcznieje, podgrzać, aby się rozpuściła.
Owoce przebrać, umyć, usunąć szypułki i zmiksować, lub przetrzeć przez gęste sito. Dodać cukier wg smaku i wymieszać.
Ubić pianę z białek i stale ubijając (najlepiej w chłodnym miejscu) dodawać przecier z owoców. Pod koniec ubijania dodać rozpuszczoną żelatynę.
Gotowy mus przełożyć do szklanych kompotierek. Zostawić do zastygnięcia.
Przed podaniem udekorować bitą śmietaną, owocami lub kawałkami melona. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 4144 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|