Opis przygotowania: Najpierw musimy pokroić 2 cebule, a później ją zeszklić. Dodajemy do niej mielone mięso, które rozdrabniamy widelcem na małe kawałki, wsypujemy przyprawy, najlepsza byłaby przyprawa do taco ( zawiera ona między innymi oregano, cumin, paprykę, pieprz, sól, czosnek, cukier itd). Oczywiście bez tej przyprawy też damy sobie radę, możemy po prostu wrzucić je osobno, albo wykombinować coś samemu. Smażymy, aż mięso zrobi się koloru szarego (musi być porządnie wysmażone ). Teraz musimy zrobić z fasoli takie pire, może nie wygląda to zbyt apetycznie (w Stanach można kupić gotowe puszki takiej fasoli), ale to najlepsza część nachos. Odcedzoną fasolę wrzucamy do garnka, dodajemy trochę wody i koncentratu, trochę papryczek lub po prostu papryki i gotujemy, przy okazji miażdżąc fasolę, aż zrobi się prawie gładka masa.
Teraz pozostaje już tylko pokroić pomidory na kawałki, cebulę na cieniutkie krążki, pokroić oliwki, porwać listki sałaty i zetrzeć żółty ser. Najlepiej poukładać wszystko do osobnych pojemniczków. |