przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Nachos

Poziom: średni
Głosów: 21
Ocena: 3.82
Składniki:
- 300 dag mielonego
- 2-3 paczki chipsów
- 3 cebule
- 2 puszki fasoli czerwonej
- 3 pomidory
- papryczka chilli (lub inne ostra papryczka)
- sałata
- oliwki
- żółty ser
- 1-2 ząbki czosnku
- oliwa
- sól, inne przyprawy

Opis przygotowania:
Najpierw musimy pokroić 2 cebule, a później ją zeszklić. Dodajemy do niej mielone mięso, które rozdrabniamy widelcem na małe kawałki, wsypujemy przyprawy, najlepsza byłaby przyprawa do taco ( zawiera ona między innymi oregano, cumin, paprykę, pieprz, sól, czosnek, cukier itd). Oczywiście bez tej przyprawy też damy sobie radę, możemy po prostu wrzucić je osobno, albo wykombinować coś samemu. Smażymy, aż mięso zrobi się koloru szarego (musi być porządnie wysmażone ). Teraz musimy zrobić z fasoli takie pire, może nie wygląda to zbyt apetycznie (w Stanach można kupić gotowe puszki takiej fasoli), ale to najlepsza część nachos. Odcedzoną fasolę wrzucamy do garnka, dodajemy trochę wody i koncentratu, trochę papryczek lub po prostu papryki i gotujemy, przy okazji miażdżąc fasolę, aż zrobi się prawie gładka masa.
Teraz pozostaje już tylko pokroić pomidory na kawałki, cebulę na cieniutkie krążki, pokroić oliwki, porwać listki sałaty i zetrzeć żółty ser. Najlepiej poukładać wszystko do osobnych pojemniczków.
Region:  Kuchnia meksykańska
Przepis został dodany przez:  kucharz
Przepis czytano już 13990 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin