|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Naleśniki piwne |
|
Poziom: łatwy Głosów: 3 Ocena: 5.00 Składniki: 6 łyżek mąki,
2 jaja,
5 szkl. ciepłego piwa jasnego,
łyżka koniaku,
łyżka oliwy,
łyżeczka suszonych ziół:
majeranku i estragon oraz szałwi,
natka pietruszki.
|
Opis przygotowania: Jaja dokładnie zmiksować z piwem i (mieszając) stopniowo dodawać mąkę, oliwę, koniak, a na końcu zioła. Starannie wymieszane ciasto, odstawić na 15 - 20 min. Usmażyć naleśniki. Można je podawać do mięs zamiast ziemniaków, można nadziać farszem mięsnym lub jeść polane ostrym sosem. |
|
Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 9809 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
5 szklanek piwa? Dodał/a ~rkbaca dnia 2009-03-02 15:44:34
może 0.5 szklanki piwa
|
|
|
|