NALEŚNIKI Z JABŁKAMI I KARMELEM |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 10 usmażonych naleśników
6 jabłek
4 łyżki cukru
4 łyżki masła
pół łyżeczki cynamonu
|
Opis przygotowania: Jabłka obierz i pokrój w ósemki. Na gorącą patelnię wsyp cukier, poczekaj chwile aż zacznie zmieniać kolor na brązowy, wtedy dodaj masło, wymieszaj, aby uzyskać syrop o jednolitej konsystencji. Wrzuć na patelnie jabłka, dodaj cynamon i smaż około 5 minut. Gorące naleśniki podawaj z gorącymi jabłkami i karmelowym sosem. |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: adam |
Przepis czytano już 5545 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |