przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Naleśniki z jarzynami

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
Ciasto:
- 1 1/4 szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- jajko
- 5 łyżeczek oleju sojowego
- sól
- 1 łyżka masła lub margaryny
Farsz:
- 25 dag wołowiny bez kości
- włoszczyzna
- cebula
- majeranek
- natka pietruszki

Opis przygotowania:
Mięso opłukać, zalać wrzątkiem i gotować pod przykryciem. Gdy będzie prawie miękkie, dodać oczyszczoną włoszczyznę i szczyptę soli. Gotować, aż warzywa zmiękną. Mięso i włoszczyznę odcedzić, ostudzić i zemleć. Dodać majeranek i posiekaną, podduszoną w 2 łyżkach wody cebulę. Wymieszać. Przygotować ciasto: jajko, mąkę, mleko i szczyptę soli wyrobić na gładką masę. Dolać szklankę wody, starannie wymieszać. Odstawić na 20-30 minut. Na posmarowanej olejem patelni usmażyć naleśniki. Nałożyć na każdy farsz, zwinąć w rulony, ułożyć w natłuszczonej formie żaroodpornej. Wstawić na kilka minut do nagrzanego piekarnika. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 8562 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin