|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Naleśniki z jarzynami |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: Ciasto:
- 1 1/4 szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- jajko
- 5 łyżeczek oleju sojowego
- sól
- 1 łyżka masła lub margaryny
Farsz:
- 25 dag wołowiny bez kości
- włoszczyzna
- cebula
- majeranek
- natka pietruszki
|
Opis przygotowania: Mięso opłukać, zalać wrzątkiem i gotować pod przykryciem. Gdy będzie prawie miękkie, dodać oczyszczoną włoszczyznę i szczyptę soli. Gotować, aż warzywa zmiękną. Mięso i włoszczyznę odcedzić, ostudzić i zemleć. Dodać majeranek i posiekaną, podduszoną w 2 łyżkach wody cebulę. Wymieszać. Przygotować ciasto: jajko, mąkę, mleko i szczyptę soli wyrobić na gładką masę. Dolać szklankę wody, starannie wymieszać. Odstawić na 20-30 minut. Na posmarowanej olejem patelni usmażyć naleśniki. Nałożyć na każdy farsz, zwinąć w rulony, ułożyć w natłuszczonej formie żaroodpornej. Wstawić na kilka minut do nagrzanego piekarnika. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki. |
|
Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 8503 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|