|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Naleśniki z kapustą i z grzybami |
|
Poziom: średni Głosów: 13 Ocena: 4.31 Składniki: Ciasto:
20 dkg mąki,
ok. 200 ml mleka,
ok. 200 ml wody,
2 jaja,
2 - 3 dkg słoniny,
sól do smaku.
Nadzienie:
50 dkg kapusty kwaszonej,
8 dkg cebuli,
3 dkg suszonych grzybów,
1 - 2 dkg mąki,
4 dkg tłuszczu,
sól,
pieprz i kminek do smaku,
tłuszcz.
|
Opis przygotowania: Grzyby umyć, namoczyć i ugotować. Kapustę pokrajać, zalać wywarem z grzybów, ugotować. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, wymieszać z mąką, lekko zrumienić, połączyć z odparowaną kapustą i posiekanymi grzybami oraz przyprawami, chwilę poddusić, doprawić do smaku.
Dalej przygotowywać jak naleśniki z jajami. |
|
Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 20090 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Farsz Dodał/a ~Kuchareczka dnia 2010-12-30 18:31:49
Podczas gotowania uwalniał się piękny zapach, naleśniki z farszem to świetna kompozycja. Polecam!
|
|
|
|