|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Naleśniki z mięsem i ziołami |
|
Poziom: średni Głosów: 3 Ocena: 3.00 Składniki: 3 łyżki masła,
125 g mąki,
250 ml mleka,
2 jaja,
1 cebula,
2 łyżki oleju,
35 dkg mieszanego mięsa mielonego,
1 puszka obranych pomidorów,
2 łyżeczki ziół prowansalskich,
4 łyżki planty do smażenia,
sól,
pieprz.
|
Opis przygotowania: Masło roztopić, wystudzić. Mąkę wymieszać z mlekiem, jajami, szczyptą soli i masłem na gładkie ciasto, odstawić na 30 min. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać mięso i podsmażyć na ostrym ogniu. Dodać pomidory razem z zalewą i gotować ok. 20 min. na wolnym ogniu. Rogoű t doprawić ziołami, solą i pieprzem, odstawić w ciepłe miejsce. Na roztopionej plancie z ciasta kolejno usmażyć naleśniki, przełożyć na 4 talerze. Na każdy naleśnik włożyć porcje farszu mięsnego. Naleśniki złożyć, udekorować świeżymi ziołami. Podawać gorące, najlepiej z surówką. |
|
Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 10602 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|