przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Naleśniki z mięsem i ziołami

Poziom: średni
Głosów: 3
Ocena: 3.00
Składniki:
3 łyżki masła,
125 g mąki,
250 ml mleka,
2 jaja,
1 cebula,
2 łyżki oleju,
35 dkg mieszanego mięsa mielonego,
1 puszka obranych pomidorów,
2 łyżeczki ziół prowansalskich,
4 łyżki planty do smażenia,
sól,
pieprz.

Opis przygotowania:
Masło roztopić, wystudzić. Mąkę wymieszać z mlekiem, jajami, szczyptą soli i masłem na gładkie ciasto, odstawić na 30 min. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać mięso i podsmażyć na ostrym ogniu. Dodać pomidory razem z zalewą i gotować ok. 20 min. na wolnym ogniu. Rogoű t doprawić ziołami, solą i pieprzem, odstawić w ciepłe miejsce. Na roztopionej plancie z ciasta kolejno usmażyć naleśniki, przełożyć na 4 talerze. Na każdy naleśnik włożyć porcje farszu mięsnego. Naleśniki złożyć, udekorować świeżymi ziołami. Podawać gorące, najlepiej z surówką.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 10602 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin