|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Naleśniki z nadzieniem z indyka |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 8 naleśników
- 35 dkg pieczonej piersi z indyka
- 3 łyżki mąki
- 1/2 szkl. mleka
- łyżka masła
- olej do smażenia
- sól oraz curry
- pieprz czarny, mielony
|
Opis przygotowania: Usmażyć naleśniki. Przygotować nadzienie: w garnku rozgrzać masło, wsypać mąkę, dodać curry i smażyć na małym ogniu przez 5 min. Powoli wlewać mleko, stale mieszając. Po zagotowaniu doprawić solą i pieprzem do smaku. Chwilę pogotować, włożyć drobno pokrojone mięso i wymieszać. Naleśniki grubo smarować nadzieniem, zwinąć w ruloniki i podsmażyć na rozgrzanym oleju. |
|
|
Przepis czytano już 9477 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|