przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





NALEŚNIKI Z JABŁKAMI I KARMELEM

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
10 usmażonych naleśników
6 jabłek
4 łyżki cukru
4 łyżki masła
pół łyżeczki cynamonu

Opis przygotowania:
Jabłka obierz i pokrój w ósemki. Na gorącą patelnię wsyp cukier, poczekaj chwile aż zacznie zmieniać kolor na brązowy, wtedy dodaj masło, wymieszaj, aby uzyskać syrop o jednolitej konsystencji. Wrzuć na patelnie jabłka, dodaj cynamon i smaż około 5 minut. Gorące naleśniki podawaj z gorącymi jabłkami i karmelowym sosem.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  adam
Przepis czytano już 2912 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin