przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Naleśniki z kapustą i z grzybami

Poziom: średni
Głosów: 13
Ocena: 4.31
Składniki:
Ciasto:
20 dkg mąki,
ok. 200 ml mleka,
ok. 200 ml wody,
2 jaja,
2 - 3 dkg słoniny,
sól do smaku.
Nadzienie:
50 dkg kapusty kwaszonej,
8 dkg cebuli,
3 dkg suszonych grzybów,
1 - 2 dkg mąki,
4 dkg tłuszczu,
sól,
pieprz i kminek do smaku,
tłuszcz.

Opis przygotowania:
Grzyby umyć, namoczyć i ugotować. Kapustę pokrajać, zalać wywarem z grzybów, ugotować. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, wymieszać z mąką, lekko zrumienić, połączyć z odparowaną kapustą i posiekanymi grzybami oraz przyprawami, chwilę poddusić, doprawić do smaku.
Dalej przygotowywać jak naleśniki z jajami.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 15438 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






Farsz
Dodał/a ~Kuchareczka dnia 2010-12-30 18:31:49

Podczas gotowania uwalniał się piękny zapach, naleśniki z farszem to świetna kompozycja. Polecam!














Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin