przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Naleśniki zapiekane

Poziom: łatwy
Głosów: 4
Ocena: 3.00
Składniki:
- sos pomidorowy

Ciasto:
- 2 szkl. mąki pszennej
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 jajka
- 2 szkl. wody
- sól

Farsz:
- 1 łyżka bulionu warzywnego
- 300 g pora (biała część)
- 300 g pieczarek
- 2 łyżki masła
- 150 g startego żółtego sera
- pieprz

Opis przygotowania:
Ciasto: z mąki, oliwy, jajek, wody i soli przygotować ciasto (jeżeli będzie gęste, dodać odrobinę wody). Usmażyć 12 naleśników.
Farsz: por i pieczarki oczyścić. Por pokroić w półplasterki, a pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Podsmażyć na maśle do odparowania płynu. Doprawić bulionem warzywnym i pieprzem. Do zimnego farszu dodać ser (100 g).
Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu. Naleśniki posmarować farszem, zwinąć w rulon. Ułożyć w naczyniu do zapiekania, polać sosem pomidorowym, posypać resztą sera. Zapiekać 10 min. w temp. 200°C.
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 10609 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin