| Nalewka z Aronii | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średniCzas: 60 min.
 Głosów: 13Ocena: 4.39
- 1,2 kg-1,5 kg owocu aronii
 - 2 kg cukru
 - 350 liści wiśni (lepiej dać 20 mniej)
 - 1 mały kwasek cytrynowy
 - 3l wody
 - 1l spirytusu
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Owoce i liście do garnka zalać wodą i gotować 15 min. Odcedzić (owoce i liście wyrzucić) do wywaru, dodać cukier, mieszać do rozpuszczenia, dodać kwasek, ostudzi, wlać spirytus, zabutelkować.
 | 
	|  | 
	| Region:  Pozostałe | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  zyry69 | 
	| Przepis czytano już 6349 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |