|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Ogórki w sosie musztardowym po francusku |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 3Ocena: 2.67
1 kg ogórków,
 0.5 szkl. oleju słonecznikowego lub sojowego,
 1.5 - 2 łyżki musztardy,
 sok z cytryny,
 sól,
 pieprz,
 cukier,
 4 łyżki posiekanej naci pietruszki ze szczypiorkiem,
 miętą i estragonem.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Ogórki umyć, cienko obrać, pokrajać w kostkę. Jeśli są duże - każdy przekrajać na pół i łyżeczką wydrążyć pestki. Przygotowane ogórki wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować 2 - 4 min., odcedzić. Musztardę rozetrzeć ucierać dolewając stopniowo olej. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem. Obgotowane i dokładnie odsączone ogórki wymieszać za przygotowanym sosem, wyłożyć na salaterkę i suto posypać drobno posiekaną zieleniną. Podawać z dodatkiem jaj na twardo.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia francuska |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 11346 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |